IpDoor in één woord? Flexibiliteit!

SYSTEEM

IpDoor in één woord?
Flexibiliteit!

Een van de belangrijkste voordelen van het IpDoor-systeem is de flexibiliteit bij de installatie en de mogelijkheid om het aan te passen aan tal van contexten (klik hier voor meer informatie).

Het systeem kan in de configuratiefase volledig op maat worden gemaakt: iedereen kan IpDoor instellen volgens zijn behoeften, de plaats waar het wordt geïnstalleerd en zijn gewoonten. Bovendien maakt de eenvoud van het ontwerp het mogelijk om alle basishandelingen zelfstandig uit te voeren, inclusief het onderhoud, zonder noodzakelijkerwijs de hulp van een professional in te roepen.

Flexibiliteit bij de installatie

Met IpDoor is het mogelijk om een bekabelde installatie te realiseren die wordt gevoed via PoE-injector, wat zorgt voor maximale stabiliteit.

Veel systemen op de markt hebben de mogelijkheid om de deuropeners alleen te bedienen vanaf een actuator die zich in de woning bevindt. Hoewel deze optie zeer veilig is, is zij soms moeilijk uit te voeren, omdat het, vooral in reeds bestaande woningen, moeilijk is om de kabels van binnen het huis naar het externe slot te krijgen.

Met het IpDoor-systeem hebben wij een maximale flexibiliteit bereikt: het is mogelijk om via bedrading van binnenuit het huis aan te komen met standaard IP-relais, of om de bedrading van de commando's van de deuropener rechtstreeks te starten vanaf het deurstation, dat zich normaliter in de buurt van het slot bevindt. In sommige omgevingen wordt deze modus niet als voldoende veilig beschouwd, daarom laten wij de gebruiker de vrijheid om de installatie te kiezen die het best aan zijn behoeften voldoet.

Bij de bedrading van het elektrisch slot is het belangrijk rekening te houden met de twee soorten uitgangen op het deurstation: de ene voedt het elektrisch slot, en moet normaal worden aangesloten op het slot van een poort, terwijl de tweede gewoon een contact is dat opent en sluit (het is meestal vereist door poortopener-aandrijvingen). Op deze manier is het standaard mogelijk om een opritdeur en een automatische poort rechtstreeks vanaf het deurstation te bedienen.

Het IpDoor station is verkrijgbaar in twee versies: wandmontage (IpDoor Touch) of inbouwmontage (IpDoor Flush). Wandmontage vereist geen metselwerk en is het gemakkelijkst uit te voeren, zelfs door particulieren.

De IpDoor Touch wordt niet volledig tegen de muur gemonteerd, maar vereist een halfinbouwinstallatie. Er moet namelijk ruimte worden vrijgemaakt achter de buitenpost om de kabels door te laten en om het achterdeel te ondersteunen (meestal is deze ruimte reeds aanwezig en wordt zij ingenomen door een klassieke 503-box). Eenmaal geïnstalleerd, zal het deurstation slechts 20 mm uit de muur steken.

Het IpDoor Flush station, daarentegen, wordt geïnstalleerd in een speciale inbouwdoos en zal verzonken zijn in de muur (slechts 2 mm dikte zichtbaar).

Flexibele configuratie

IpDoor is ook vanuit het oogpunt van de configuratie een flexibel systeem. Het laat toe om eenvoudige systemen op te zetten bestaande uit één deurstation dat rechtstreeks de App of PC oproept en interne monitoren (voor een compleet systeem met maximaal potentieel raden wij steeds aan om ook een interne monitor te gebruiken).

Het IpDoor systeem kan ook gebruikt worden in meer complexe situaties zoals domotica systemen of bedrijfsnetwerken die zich op meerdere locaties bevinden. De mogelijkheid om te groeien en upgrades uit te voeren in de tijd, zorgt voor flexibiliteit en volledige dekking van elke behoefte, zelfs in de toekomst.

Het systeem is cloudgebaseerd en kan onafhankelijk van de installatie en fysieke locatie worden geconfigureerd. Wat houdt het in? Wanneer u het pakket met het IpDoor-station met zijn QR-code ontvangt, kunt u de hele configuratie tot stand brengen door de gewenste parameters in te stellen, ongeacht of het station is geïnstalleerd. Zodra het systeem is geconfigureerd en het station is geïnstalleerd, zal het, wanneer het is verbonden met internet, automatisch de vooraf ingestelde configuratie uit de cloud downloaden.

De configuratie van het deurstation kan vanaf uw smartphone worden uitgevoerd via een interface die sterk lijkt op die van de IpDoor-app. Het is verdeeld in twee fasen: in de eerste fase illustreert een wizard de gebruiker de nodige stappen voor de standaardconfiguratie en maakt het deurstation in een mum van tijd operationeel. De display-interface wordt ingesteld met de gewenste teksten en knoppen die, eenmaal ingedrukt, de gekozen toestellen oproepen. In de tweede fase kunt u de configuratie verfijnen met alle beschikbare instellingen en alle details verbeteren.

In veel systemen op de markt is de tussenkomst van de installateur nodig om nieuwe accounts toe te voegen die aan het deurstation zijn gekoppeld. Met IpDoor is het echter niet nodig om een beroep te doen op een professional: u nodigt de nieuwe gebruiker gewoon uit via een link binnen een specifieke groep en hij kan automatisch de App gebruiken om oproepen te beantwoorden. Er is geen programmatische handeling nodig.

Licenties

Het IpDoor-systeem is volledig aanpasbaar. Het biedt basisfuncties en talrijke extra functies die via licenties kunnen worden geactiveerd. Licenties kunnen onbeperkt zijn (d.w.z. slechts één keer worden gekocht) of jaarlijks worden verlengd. Sommige licenties zijn gekoppeld aan het paneel waarin ze worden geactiveerd, andere zijn gekoppeld aan de account waarmee ze worden geactiveerd. Dit maakt het mogelijk om uw IpDoor-systeem volledig aan uw wensen aan te passen door alleen de licenties te kopen en te activeren die u nodig hebt.

Eenmaal aangekocht, worden ze op een eenvoudige manier geconfigureerd via de webinterface. U voert gewoon de meegeleverde QR-code in en koppelt ze aan de gewenste accounts. Zo kunnen de verschillende gebruikers worden vrijgeschakeld voor het gebruik ervan.

• App op afstand

Dankzij deze licentie kunt u de video-intercom beantwoorden en uw ingangen beheren via de App die op uw smartphone is geïnstalleerd. De licentie is gekoppeld aan een account, dus u zult er een moeten aanschaffen voor elke gebruiker die deze functie wil gebruiken. De licentie voor de App op afstand kan onbeperkt zijn of jaarlijks worden verlengd.

Bijvoorbeeld:

Bent u op kantoor en belt de koerier uw huis voor een belangrijke levering? U kunt via de App antwoorden met een tekstbericht dat zal verschijnen op het externe gelicenseerde paneel en openen om het pakket te laten bezorgen. U kunt ook via de camera van het vergunde paneel controleren of de koerier is vertrokken en het hek heeft gesloten.

Bent u een weekendje weg en hebt u werklui nodig om uw tuin te betreden voor dringend onderhoud? U beantwoordt de video-intercom vanuit uw vakantiehuis en opent gemakkelijk de poort voor hen.

U gaat werken en uw kind is buitengesloten zonder sleutel? U kunt de poort en voordeur direct vanaf uw smartphone openen.

• Aantal knoppen

Standaard voorziet het systeem een drukknop (d.w.z. een extensie). Met deze licentie kunt u andere knoppen toevoegen aan het externe paneel waarvoor u een licentie hebt, afhankelijk van uw behoeften. U hoeft alleen een licentie te kopen voor het aantal knoppen dat u wilt toevoegen. Als u meer dan één gelicenseerd paneel heeft, kunt u zoveel knoppen toewijzen als u wilt in de gekochte licentie. Wat betekent dit?

Bij aankoop van een licentie met 10 knoppen kunt u bijvoorbeeld beslissen om 6 knoppen toe te voegen aan één gelicenseerd paneel en 4 knoppen aan een ander. IpDoor gelicenseerde panelen hoeven niet hetzelfde aantal knoppen te hebben.

Bijvoorbeeld:

Als er in een flatgebouw 80 interieurs zijn verdeeld over twee trappenhuizen van elk 50 en 30 appartementen, zal elke ingang zijn eigen nummerplaat hebben en moet u een gelicenseerd aantal knoppen kopen met 80 interieurs die dan verdeeld zullen worden over de verschillende gelicenseerde panelen.

● Basis toegangscontrole

Deze ongelimiteerde licentie (eenmalig aan te schaffen) laat u toe om het extern gelicenseerd paneel van het IpDoor systeem te gebruiken in toegangscontrole mode. Het externe gelicentieerde paneel maakt de identificatie van een gebruiker mogelijk en geeft hem toegang tot een specifieke structuur via verschillende modi (NFC, Bluetooth, numerieke code, QR-code). Het is een licentie die gekoppeld is aan het externe IpDoor gelicentieerde paneel, dus u moet een licentie kopen voor elk gelicentieerd paneel waarop u deze functie wilt activeren. Eenmaal aangekocht, kan het gebruikt worden door alle aangesloten accounts.

Bijvoorbeeld:

Hebt u huishoudelijk personeel aan wie u om veiligheidsredenen uw huissleutels niet wilt afgeven? U kunt hen een cijfercode geven of een QR-code toewijzen waarmee ze naar binnen kunnen. U kunt zelfs toegangssystemen genereren met welbepaalde tijdslots of tijdelijke machtigingen. Op kantoor wilt u het toegangssysteem voor werknemers automatiseren en weten wanneer ze binnenkomen en vertrekken? Dankzij toegangsbeheer via NFC of Bluetooth kunt u dit op een betrouwbare en veilige manier doen.

● Geavanceerde toegangscontrole

Deze onbeperkte licentie (eenmalig aan te schaffen) ontsluit alle basisfuncties voor toegangscontrole plus gezichtsherkenning, de meest innovatieve en veilige manier om een gebruiker te identificeren. Bovendien biedt het systeem dubbele beveiliging, want naast de verificatie van gezichtskenmerken is het mogelijk om stemherkenning te koppelen, waardoor mogelijke valse herkenning wordt voorkomen.

● SIP-interface

Met deze onbeperkte licentie kunt u het IpDoor systeem laten communiceren met apparaten in de SIP standaard.

Bijvoorbeeld:

Binnen een bedrijf maakt het een interface mogelijk met telefooncentrales die op hun beurt de individuele interne telefoons beheren. Wanneer een bezoeker via de buitenpost belt, komt de oproep rechtstreeks bij de eigen telefoons van het bedrijf terecht zodat zij de ingangen kunnen openen.

In residentiële contexten zoals villa's maakt deze sterke technologische eigenschap het mogelijk te interfacen met interne domotica. Wanneer een bezoeker belt via het externe paneel kan de gebruiker bijvoorbeeld antwoorden via het interne domotica-toestel.

In privé-accommodaties of in accommodatievoorzieningen zoals een Bed & Breakfast is het mogelijk te interfacen met SIP-dienstverleners die het gesprek doorschakelen naar het traditionele telefoonnetwerk. Deze functie is zeer nuttig in gebieden waar er een slecht mobiel signaal is (bijv. in de bergen): wanneer een bezoeker belt via de video-intercom zal het gesprek in telefonische vorm aankomen en niet alleen via de App.

Bewaking

Met deze onbeperkte licentie kunt u de verbinding van een of meer apparaten die met de cloud server zijn verbonden, voortdurend monitoren. In geval van een netwerkstoring of problemen waardoor de verbinding van een of meer apparaten voortdurend wordt verbroken, kunt u met deze beveiligingsdienst snel een waarschuwingsmail of sms ontvangen.

Bijvoorbeeld:

De gebruiker is van huis, in afwachting van de komst van een gast. Hij loopt niet het risico zijn gast een slechte dienst te bewijzen, want dankzij de bewakingslicentie wordt hij vooraf op de hoogte gebracht van elk probleem en kan hij dus op tijd oplossingen treffen.

Wil de installateur een stabiele onderhoudsservice aan zijn klanten aanbieden? Met een Monitoring Licentie wordt u op de hoogte gebracht in geval van een continue onderbreking van een apparaat en kunt u het probleem voorkomen nog voor de gebruiker er bewijs van heeft.

Nieuwe functies en nieuwe licenties worden ontwikkeld en getest. Neem contact met ons op om te weten te komen welke functies u nodig hebt om uw IpDoor-systeem aan te passen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Een toegewijd team zal contact met u opnemen om aan al uw behoeften te voldoen.
U hebt de recaptcha-controle niet voltooid.
Sturen